donderdag 10 maart 2022

Wat heb je allemaal nodig om met NFT's te werken?

Wat heb je allemaal nodig om met NFT's te werken?


Je hebt een paar dingen nodig in met NFT te kunnen werken

Als je met NFT's aan de gang wilt heb je een paar zaken nodig. Zoals al op meerdere plaatsen op dit weblog is aangegeven heb je een zogenaamde wallet nodig. In die wallet wordt de Ethereum opgeslagen die je nodig hebt om aankopen te doen. En verkoop je een NFT, dan wordt jouw Ethereum daar bijgeschreven. Vergelijk het met een willekeurige andere portemonnee in Euro's en dan zie je dat het daar niet veel anders aan toegaat. En heel belangrijk, ook je NFT's die je verzameld hebt, worden daar opgeslagen.

De metamask wallet doet vlot zijn werk

Er zijn meerdere wallets maar eentje die veel zelf voor je regelt is metamask. Deze wallet kun je ophalen op metamask.com. Het is het handigste om de versie te nemen die je in de Google browser chrome onder kunt brengen als een zogenaamde extensie. Heb je nog geen Google browser op je computer, installeer die dan ook. Je hebt dan ook nog eens één van de snelste en veiligste internetbrowsers op je computer.

Let even op bij de installatie  

Je moet bij het installeren een password opgeven en een serie woorden waarmee je je wallet kunt herstellen als die ooit beschadigd zou raken. Je weet het nooit, het is en blijft techniek dus doe dat even. Anders kun je straks wellicht niet meer bij je duurbetaalde NFT's. Het is nu even een kleine moeite en het kan in de toekomst misschien heel veel ellende voorkomen. Schrijf alles heel, heel goed op want als je het zelf niet meer weet dat is het einde oefening voor je wallet en alles wat daar in zit.

Nu nog even wat Ethereum aankopen

Gelukt? Dan zul je wat Ethereum aan moeten kopen wil je NFT's aan kunnen schaffen. In de menubalk van Metamask zit een mogelijkheid om met een creditcard te betalen voor de aankoop van Ether. Dit wijst allemaal zichzelf wel. Iemand die wel eens aankopen met een creditcard op internet doet herkent alle stappen en controles beslist. Het lijkt allemaal wat overtrokken maar dit zijn voorgeschreven zaken van de overheid die verder niets met NFT's, crypto of ethereum te maken hebben.

Mocht je al ergens ethereum opgeslagen hebben dan kun je dat natuurlijk ook naar deze wallet overmaken.

Je kunt aan de gang

Is het geld in de Metamask wallet aangekomen? Dan kunt je in principe overgaan tot je eerste aankoop. Kijk wel uit wat je koopt. Er is veel nep in omloop. Zie het artikel over dit onderwerp.